Sov gott alla

Freaks and junkies
fakes and phonies
drunks and cowards
manic preachers

Rest your weary heads, all is well

You won't be pushed or messed with tonight
you won't be lied to, ruffed up tonight
You won't be insane, paranoid, obsessed
aimlessly wandering through the dark night
So dream on


(Dream On, Christian Falk feat Robyn)

Vi hade i alla fall tur med vädret

Jag är galet trött efter en galen jobbvecka. Men roligt har det varit.

Imorrn ska min hjärtevän och jag åka bil hela vägen till Göteborg, för att hälsa på min ena lillebror. Bilåkning är väldiga vuxenpoäng för oss. Bilen har vi lånat av min andra lillebror. Han lånar min lägenhet i utbyte.

Jag minns förra gången vi åkte bil ihop. Då hade vi Magnus med oss i baksätet. Hjärtevännen ville prompt gå ur och klappa renarna. Magnus la sig mitt på landsvägen i nån fjortisprotest. Jag ville rädda en hund som sprang lös. Magnus ville köra över den.

Milde tid.

Lagen försvårar kampen mot hiv

Här skriver jag om varför det inte borde vara kriminellt att sprida hiv.

Smakprov från nya skivan


watch the way the world is going
feel the way the winds are blowing
see the way the sun sets over us
will you die aliveLyssna på Elmos "Die Alive"
här.

Christian Falk Ft Robyn - Dream On (Released 17/11/08)


Sedan tittar jag på det här. Robyns nya. Ett samarbete med Christian Falk. Videon från New York. Det kan inte bli bättre. Tack
Mió för tipset!

Här har jag skrivit om Robyn.

Kvällsnöje

Jag kan inte jobba mer nu. Sidan är i andras trygga händer. Jag kan bara sitta här och vänta på att få se slutresultatet. Under tiden tittar jag på Sarah Jessica Parkers modevecka.

Jag kan inte hjälpa det. Ganska ofta vill jag vara henne.

Elisabeth är äkta!


Elisabeth.
Foto: Robert Paraniak


Elisabeth Ohlson Wallin är min favoritfotograf, alla kategorier. Underbart modig och med den där BLICKEN som alla banbrytande fotografer måste ha. Nu ställer hon ut en stor samling bilder på Fotografins rum i Malmö. Utställningen heter
ÄKTA. Gå och se, gå och se!

Jag har fått äran att skriva en av introtexterna, den till avdelningen Politik:

Elisabeth Ohlson Wallin provocerar och tröstar. Piskar och smeker. Hon lämnar gråskalorna därhän, visar världen så hotfull och eländig som den är. Samtidigt lockar hon med friheten: Vi kan göra allting annorlunda. Elisabeth Ohlson Wallin är gravt politisk.

Hennes arbeten är långt bortom normerna. Hon har tagit Jesus tillbaka från kyrkans heterofundamentalister. Gjort drottningen och tjackhoran till jämlikar. Visat hur den svenska homofobin dödar. Skildrat kvinnor som vackrast med mörka raggarsträngar och svällande biceps. Gjort aidsepidemin i Afrika till en fråga om omvärldens moral: Ska vi låta det vara så här?

Människor är hennes motiv. Människor som hon respekterar och älskar. Människor som hotas av normer hon hatar. Elisabeth Ohlson Wallin skildrar styrkan hos dem som kallas svaga. Så ifrågasätter hon makten hos dem som anser sig ha rätt till den: Det ni kallar rättmätigt är egentligen bara orättvist.

Vissa blir provocerade och äcklade. Andra känner som jag. Elisabeth Ohlson Wallin ser människan i samhället. Tar av oss våra bojor genom att skildra dem. Världen är bara ett fängelse så länge vi låter den vara det, berättar hennes bilder.

Åsa Petersen


----

Här kan man se bilder från utställningen.

Glasschock

Jobbar sent. Har jour. I dag började jouren extra sent. När jag skulle åka till jobbet vid tvåtiden, stod i hallen med ytterkläderna på, upptäckte jag en vit pöl på köksgolvet. Vad? Hade jag spillt mjölk på morgonen?

Nej. Det luktade vanilj. Det visade sig vara smält glass. Som rann från frysen.

Min kyl/frys är vintage. Den har typ hängt med sedan 1960-talet. Fatta miljöboven. Jag skulle byta den i höst men det blev uppskjutet till efter jul. Synden straffar som bekant sig själv. Nu stod jag här med rinnande glass.

Bättre vetande personer i min omgivning sa att kompressorn hade gått.

Jag slängde, torkade och sanerade medan de på jobbet höll eftermiddagsmöte. Sedan, när läget äntligen var under kontroll, började kylen/frysen funka igen. Kylan kom tillbaka.

Från och med nu är mitt liv som rysk roulette. Är glassen kvar i frysen i dag eller ligger den på köksgolvet? kommer jag fråga mig varje gång jag sätter nyckeln i låset.

Det gamla härket måste ut. Snabbt.

?Ja, jag vet att den här hösten kan behöva lite hjälp på traven.

Men vem kom på att i snabb takt sända livsstilstidningarna "Escape" (resor), "Allt om BRÖLLOP" (två nummer) och "Dísajn" (inredning) till mig på jobbet? Observera att jag inte ens har avlägsnat plasten. Observera att jag vägrar lyxkonsumera mig ur höstmörkret. Jag tänker äta mig lycklig på delicatobollar istället.

Ja, det var allt.

PS. Kan nån skicka OKEJ istället? Gärna numret där Elmo fanns på idolbild.

Välj mig

Jag ser att Maryam har fått gästspela på Elofs listblogg.

Jag dör av avundsjuka!!

Elof, jag skriver vilken lista du vill, jag lovar. Choose your pick.

Glömde en sak

Fredrik Virtanen skriver sjukt bra i Aftonbladet i dag.
Det handlar inte om Katrin Zytomierska. Det handlar om hur näthatet nöter ner oss och förstör.

Hej där

Jag vill så gärna skriva nåt klokt.
Komma med nåt banbrytande/halsbrytande.
Det var ju över en månad sedan jag bloggade sist.

Men så här är läget.

Jobb:
Finanskris/oppositionskris. Höst, på det stora hela. Fick några vackra höstdagar i
Helsingfors. Där är det kommunalval nästa söndag. Den ideologiska debatten om offentligt/privat försöker bryta igenom den politiska tröttheten. Sorgen efter Kauhajoki.

Privatliv:
Vissa helger försvinner i ett stort svart hål av trötthet. Inte den här. Lugn och mjuk. Stängde in mig med min hjärtevän. Började med djupdykningar i den danska överklassens svärta: Arvet och Efter bröllopet. Mads Mikkelsen måste vara mitt frikort, om jag ville ha nåt.


Mads.

Sedan fick vi nog av det tunga och plöjde Entourage säsong 4. Satan vad grabbigt det är! Töntarna försöker besegra sin osäkerhet med sexism. Det blir nära nog bedårande. Ari Gold är alltid bästa karaktären. I New York i våras gick jag till HBO för att köpa Sex and the City-souvenirer. Kom ut med idolfoton på Ari Gold istället. Visst har jag berättat att jag blev honom i ett Face Book-test en gång?


Ari.

Längtan:
Once. Elmo. Inspelningarna klara, mixningen gjord. Årets alla låtar på en enda platta, jag lovar.

Citat:

Anna Ternheim i magasinet Filter.
"Man måste leta efter situationer och människor som låter en bli det man kan bli."