Kära Anna

image42

Det starkaste med dokumentären om Persson är att se bilderna på Anna Lindh, så oerhört levande. Jag kan fortfarande inte förstå.

För allt du varit och inte fick bli

skriver Daniel i boken Till Anna med svenska folkets hälsningar.

Anna Lindhs minnesfond

Kommentarer
Postat av: Anna

Ja, det är fortfarande så ofattbart! Man tänker bara: "nej, det kan ju inte ha hänt, sånt händer ju inte, hon lever ju" och sedan minns man, fast ändå inte fattar...

Postat av: Christer W

Bloggen och kommentaren pekar på att ni är unga, för oss som upplevde mordet på Palme är det inte lika ofattbart.
Det var det första stora "politiska" mordet i Sverige sedan GIII. Så vår inställning var att här händer inte sådana sakerutan bara i andra länder. Uppvaknadet var brutalt och katastrofalt.

2007-03-21 @ 00:58:54
Postat av: Åsa

Jag var 10 år när Palme mördades, jag sörjde honom och min mamma och pappa var djupt förtvivlade. Så jag var med när Sverige förlorade oskulden, även om jag kanske inte förstod det på allvar förrän senare.

Med Anna är det ofattbart på flera plan. Hon var inte bara en utrikesminister som mördades. Hon var en småbarnsmamma med så mycket att uträtta framför sig. För många av oss unga med vänstersympatier representerade hon framtiden och hoppet. Plötsligt rycktes hon bort, mitt i sin gärning men ändå bara i början av den.

2007-03-21 @ 10:41:30
Postat av: Anna

Jag var också med då, också 10 år, men jag hade en annan relation till Anna, mer personlig fast jag inte träffat henne. Men det är ofattbart att Palme mördades också men iom att det gått över 20 år har man ju "kommit över" det på ett annat sätt.

2007-03-21 @ 22:31:13
URL: http://annafairandtrue.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback