MABD i mitt hjärta

image471

Åh nej!


MABD lägger ner. "Det har känts som en uppförsbacke lite för länge", skriver Matti Alkberg på bandbloggen.

Jag som som längtade så efter nästa skiva. MABD hör nämligen till banden som blir bättre hela tiden.

Ditt hjärta är en stjärna gick rakt in i mitt hjärta på en spelning i Luleå förra vårvintern. Matti Alkberg hade inte hela bandet med sig, bara Mats på akustisk gitarr, men det var överväldigande nog.

Jag behövde Mattis svårsinne för att orka med mitt eget. Hans galghumor för att förstå att livet, int är det nå mer med det.

Jag vet inte hur många gånger jag har citerat Matti Alkberg i olika texter:

"Gråt och snor och blod och is på nästippen. Lurad, snöbadad och kranad nu igen. Förrådd som vanligt av din 'allra bästa vän'. Jävla skitskola jävla jävla skit."
(Här är ditt liv)

Hörru Jane, tillvaron är mest skit men vem har sagt att du måste klara den helt själv? Snälla dela den med mig, jag lovar att ta hand om dig. Kära Jane, vad du än vill är jag game. Vill du jobba är jag med, hämtar barnen klockan tre, kokar soppa på en spik, ena dagen andra lik.
(Matti apornas son)

"Lösa korsord i midnattssolen, tillfälligt fri från förpliktelser, vakna i hettan vid tolvsnåret. På affärn för juice och tuggummi, knappt ens klädd men ingen lägger sig i. Piper nån så inte är det för det, de bara piper och inget mer. De är som de är och de får vara det med."
(Stockholm)

Blåsintrot till Stockholm är förresten hur skönt som helst. Jag behöver inte ens höra det. Jag blir lycklig bara av att det finns.

Nu återstår väl bara att avsluta som Matti gjorde en gång på bloggen:

"Jaja, skit på er.
Hörs sen"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback